SHQENGSRB

OSHP shqyrton ankesën për tenderin e pajisjeve për kuzhinën qendrore të çerdheve në Prishtinë.

 • Postuar nga: Kategoria: Lajmet Postuar me: 13.12.2017 | 2 min
 • Raporton: Arbelina Dedushaj dhe Agon Hysaj

  Paneli i Organit Shqyrtues të Prokurimit (OSHP), i përbërë nga kryetari i saj Blerim Dina dhe dy anëtarët tjerë, Nuhi Paçarizi dhe Goran Milenkoviq kanë shqyrtuar ankesën e kompanisë “Oni Design”, e cila ishte ushtruar kundër Komunës së Prishtinës.

  Kjo kompani, ankesën e kishte ushtruar pasi ishte shpallur e papërgjegjshme për tenderin ”Furnizimi me pajisje dhe inventar i kuzhinës qendrore të çerdheve”, për shkak të dorëzimit të dy listave me çmime të ndryshme.

  I pakënaqur me këtë vendim për eliminim, pronari i saj, Ilir Sadiku kishte bërë ankesë pikërisht te kjo komunë, por e njëjta i ishte refuzuar duke ia hudhur poshtë pretendimet e saj.

  Ndërkaq, në seancën e së mërkurës në OSHP, kjo kompani ankuese, ku si përfaqësues erdhi vet pronari i saj theksoi që çmimet e ndryshme në lista kanë ndodhur si shkak i një gabimi teknik. Gabimi sipas tij, është bërë gjatë bartjes së vlerave nga tabela e paramasës në tabelën e përshkrimit të çmimeve.

  I njëjti tha se ky gabim teknik është i tolerueshëm dhe komuna është dashur që të jep sqarime se cila prej tabelave vlen.

  Ndërsa, eksperti shqyrtues i caktuar për këtë lëndë, Visar Basha në raportin e tij kishte theksuar se oferta ishte e papërgjegjshme, pasi paramasa është pjesë e kontratës dhe dy tabelat duhet të përmbajnë çmimet e njëjta.

  Për raportin e këtij të fundit, përfaqësuesja e Komunës së Prishtinës, Kaltrina Dalipi u pajtua me të gjeturat e tij. Po ashtu, ajo tha që çmimi i ofruar i kompanisë edhe me përmirësimet e duhura e tejkalon pragun prej plus / minus 2%, prandaj edhe është i papërgjegjshëm.

  Ndryshe, kjo ankesë ishte dorëzuar në OSHP më 17 nëntor të këtij viti.
  Lajmet e Rekomanduara

  INTERPRETIMI RAST PAS RASTI I LIGJIT TË PROKURIMIT PUBLIK

  më shumë

  Konkurs për Punë HULUMTUES I LARTË (1)

  më shumë

  THIRRJE PËR PUNË PRAKTIKE

  më shumë

  Platformë Online

  RAPORTO NË NDREQE.COM

  Platformë Online

  Infografika e fundit